Scheurebe fra Brüder Dr. Becker

lørdag den 28. marts 2009


Scheurebe er navnet på druen. I dette tilfælde fremgår det af etiketten, at vinen hver er tør eller halvtør. Trocken eller halbtrocken. Det betyder at den er sødli eller mild, lieblich.

Det skulle vise sig at være en dejlig vin fra Brüder Dr. Becker, Rheinhessen, hvis Silvaner tidligere har været omtalt.

Det er alt for længe siden jeg sidst har smagt vin lavet af Scheurebe, og det er egentlig en skam. Denne var fortrinlig til mad.

Det man aldrig glemmer ved Scheurebe er dens duft af nuldrede solbærblade. De er ganske vist ikke så langt fremme i haven nu - men knopperne er der, og man kan sagtens lirke lidt duft ud af dem. Sådan lugter Scheurebe.

Vinen er købt hos Godsets vin.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Verner 5. april 2009 kl. 10.03  

Hej Jørgen
Herligt at læse dit indlæg om Scheurebe fra Brüder Dr. Becker. Og hvorfor så lige det? Jo, vinfolket overser tit, at selv vin lavet på noget, som de kalder en sekunda-drue, giver glimrende vin, at der findes en forunderlig vinverden tæt på hos vor nabo Tyskland, at de har så travlt med at klassificere og rubricere, så de overser herlige sager, f.eks. den vin du nævner. Men så lad os andre fortsætte med udforskningen af tysk vin, som når det er bedst er indbegrebet af sol og sommer på flaske.

Venlig hilsen

Verner

Jørgen Carlsen 8. april 2009 kl. 13.33  

Hej Verner,

Nemlig ...

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

Lorem Ipsum

Addfreestats

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP